Eseménynaptár
«2021. június»
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Share

A Kriterion programjai a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Idén tizedik alkalommal ünnepeljük a könyveket június elején: a járványügyi szabályozások betartása mellett szabad az út a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét előtt. Kiadónk, amellet, hogy négy napon keresztül várja az érdeklődőket a könyvvásáron, több programmal is készül a Könyvhétre.

Június 4-én, pénteken délután öt órai indulással Kuncz-sétára invitáljuk az érdeklődőket: Kuncz Aladár életének fontos kolozsvári állomásait sétáljuk végig Szabó Zsolt ny. egyetemi tanár vezetésével. A séta az EMKE Györkös Mányi Albert emlékházától indul, és oda is tér vissza, hiszen 18 órától Kuncz Aladár halálnak apropóján szervezünk konferenciát. A konferencia előadói az Országos Széchényi Könyvtárral közösen kiadásra kerülő Kuncz Aladár Összegyűjtött Munkái-sorozat munkatársai: Boka László, Filep Tamás Gusztáv és Juhász Andrea lesznek. A konferencia keretén belül leplezzük le az évfordulóra készült, a Györkös-Mányi Emlékház homlokzatára kerülő emléktáblát, melyet az EMKE országos elnökségével és a Helikon-Kemény János Alapítvánnyal együttműködve készítettünk el (a tábla Bába István képzőművész munkája). A konferenciát online is követhetik majd; a facebook-esemény elérhető ide kattintva.

 

Június 5-én, szombaton 12 órától a Kolozsvár Társaság székhelyén várjuk a műfordítás iránt érdeklődőket, hiszen idén is megszervezzük hagyományos programunkat, a Műfordítók kerekasztalát. A kerekasztal meghívottai Benő Attila, Fleisz Katalin, Benő Eszter, Nagy Sándor és Cseke Péter műfordítók lesznek; a beszélgetés során szó esik majd a Romániai Magyar Műfordítói Lexikonról, bemutatjuk legújabb Kunert-kötetünket, és Gelu Păteanu műfordítóra is emlékezünk. A facebook-esemény ide kattintva érhető el.

 

15 órától a közelmúlt történelme iránt érdeklődőket várjuk, hiszen bemutatjuk a tavaly elindított 20. század sorozatunkat, melynek keretén belül ezidáig öt kötet jelent meg. A bemutatón Gidó Attila, Jakabffy Tamás és Kiss Tamás sorozatszerkesztők beszélgetnek majd. A facebook-eseményt itt lehet elérni.

A programok a járványügyi szabályozások betartásával látogathatóak: az eseményeken maszk viselése és a távolságtartás, valamint oltási igazolvány felmutatása kötelező. A pontosabb részletekért vagy az esetleges, részleges programváltozások miatt kövessék a facebook-eseményeket és kiadónk facebook-oldalát, ahol megosztjuk a legfrissebb információkat.

Támogató:


 

Támogató:

 

 


 

 

Copyright © 2012. Kriterion Könyvkiadó. Minden jog fenntartva. Powered by www.voidart.ro. Designed by Matei László.