Eseménynaptár
«2021. április»
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Share

A határon túli magyar irodalom napjai Székesfehérváron

A politikai és társadalmi változások jelei az irodalomban és hatása az irodalmi közösségekben – ez lesz a fő témája A határon túli magyar irodalom napjai programsorozatnak, amelyet október 4. és 6. között rendeznek meg Székesfehérváron.

A rendező Vörösmarty Társaság meghívására több előadó érkezik a határon túlról is – közölték az MTI-vel. Az előadások közül több szorosan kapcsolódik a témaválasztáshoz, így Tari István (Óbecse) költő, képzőművész, filmrendező A hadizsákmány föléléséről, H. Szabó Gyula (Kolozsvár) közíró, szerkesztő a romániai és erdélyi magyar könyvkiadásról a rendszerváltozás utáni évtizedekben, Borbély Zsolt Attila (Arad) politológus Negyed század politikai folyamatai Erdélyben, Lukácsy József, a Vörösmarty Társaság alelnöke „Politika és irodalom kölcsönhatása a múltban, jelenben. És a jövőben?" címmel tart előadást.

Természetesen az irodalom sem marad ki a témák közül. Vári Fábián László (Kárpátalja) költő, író Mítosztalanul, Szőcs Margit (Kolozsvár) író, szerkesztő A Napsugár kiadóról, Domonkos László (Budapest) író, publicista Az írói lélek állapotáról, Marcsók Vilma (Délvidék) tanár Jelek a drámai úton, Büki Attila (Érd) költő,író Volt egyszer egy vidéki folyóirat, Falusi Márton (Budapest) költő, szerkesztő A Hitel határon túli kapcsolatai-Új Hitel címmel osztja meg gondolatait az egybegyűltekkel. Zárásként október 6-án a találkozó résztvevői az aradi vértanúkra emlékeznek.

Forrás: Krónika

 

Támogató:


 

Támogató:

 

 


 

 

Copyright © 2012. Kriterion Könyvkiadó. Minden jog fenntartva. Powered by www.voidart.ro. Designed by Matei László.